Виберіть свою мову

ДУМУ(укр)

Сертифікація «Халяль» - Мясо Халяль - Іслам в Україні

Сертифікація «Халяль» - Мясо Халяль - Іслам в Україні

Що таке сертифікат "Халяль"?

В останні роки багато виробничих підприємств, що займаються випуском як продуктів харчування, так і товарів широкого споживання, на жаль, стали часто використовувати хімічні та тваринні інгредієнти, в основному неприпустимі за Шарі’ату і завдають шкоди людському організму. Наприклад, стали використовувати харчові добавки для збільшення терміну зберігання продуктів, а також барвники та ароматизатори.

ДУМУ зважаючи на необхідність, ухвалило рішення взяти на себе питання контролю виробництва, а також приділити увагу тим організаціям, які зацікавлені в тому, щоб їхня продукція була випущена згідно з Шарі’атом і ісламський світ прийняв їхню продукцію. Особлива увага приділяється виробництву м'яса – Халяль.

Після ретельного вивчення лінії виробництва групою фахівців, які мають знання з релігії Іслам, а також у галузі виробництва, хімії, біології та інших наук, вони передають начальнику відділу видачі довідки «Халяль» результати проведених аналізів для подальшого розгляду з питання отримання свідоцтва «Халяль» до ухвалення рішення співробітниками ДУМУ. Сертифікат «Халяль» підтверджує відповідність продукції, що випускається, вимогам Шарі’ату.

Умови отримання сертифіката «Халяль»

Компанії, що випускають продукцію та споживачі товарів, звертаються до відділу видачі довідки «Халяль» при ДУМУ з проханням підтвердження дозволу використання даної продукції за Шарі’ату та отримання сертифікату «Халяль». Заявка на отримання довідки подається з супровідної інформації з детальним поясненням процесу виробництва цієї продукції, використовуваних інгредієнтах, а також опис самого продукту та його властивостей, залежно від того, про яку саме продукцію йдеться:

а) виробництво м'яса. Необхідна присутність співробітника ДУМУ на процесі різання худоби для безпосереднього спостереження за тим, як виконуються вимоги Шарі'ату у цьому питанні. Якщо виробники м'ясної продукції замовляють м'ясо у постачальників, необхідно переконатися, що м'ясо було зарізано правильно, і які інструменти були використані. Оскільки, наприклад, м'ясо, зарізане автоматичним приладом для різання худоби, прийнято. А також заборонено використовувати м'ясо, коли є сумнів у тому, яким саме чином було вбито цю тварину;

б) продукти харчування та масового споживання. Відділ видачі довідки «Халяль» вивчає складові цього товару, щоб переконатися, що продукція містить у собі різні види наджаси (нечистот, як мертвечина, п'яні засоби, речовини тваринного походження (жир, кістки), тощо. ). Перевіряється склад усіх видів продуктів харчування, ліки, господарські товари та ін. Фахівці вивчають біологічні та хімічні складові продукції та на основі результатів аналізу видає відповідне рішення про видачу сертифікату, з урахуванням термінів та обсягів продукції, що випускається.

Термін дії сертифіката «Халяль». Свідоцтво видається після повного посвідчення, що ця лінія виробництва не містить нічого недозволеного в релігії. Свідоцтво регламентує обсяг та терміни виробництва. У разі якщо дана продукція завжди випускається згідно з Шарі'атом і має певні ГОСТи, що підтверджують дозволеність складу даної продукції і при цьому немає жодних сумнівів у вирішенні використання даної продукції, то свідоцтво видається один раз на всю лінію виробництва.

Для отримання детальної інформації, а також із пропозиціями обміну досвіду з цих питань звертайтесь до відділу видачі довідок «Халяль».

Перейти на сайт «halal.ua»


Що таке сертифікація «Халяль»?

Центр сертифікації «Халяль» – незалежна українська організація по сертифікації продукції відповідно до законів Шарі’ата, що здійснює свою діяльність більше 25 років. Центр сертифікації «Халяль» є єдиним офіційним органом по сертифікації в Україні, підтримку діяльності та контроль над яким здійснює Духовне Управління Мусульман України (ДУМУ).

Центр сертифікації «Халяль» займається проведенням сертифікації для продукції і послуг, забезпечуючи незалежну і кваліфіковану оцінку їх відповідності вимогам стандарту Халяль по всіх регіонах України.

Основною метою роботи Центру сертифікації «Халяль» є:

  • забезпечення легкого доступу до продукції Халяль як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку;
  • забезпечення гарантії того, що продукція сертифікованих нами виробників не містить заборонених компонентів;
  • забезпечення гарантії того, що м’ясна продукція сертифікованих нами виробників дійсно зроблена з м’яса дозволених тварин, забій яких був проведений відповідно до вимог Шарі’ата і тварина до забою було живим;
  • підвищення якості продукції та послуг українських компаній;
  • інформування споживачів про недобросовісних виробників товарів і постачальників послуг;
  • сприяння підвищенню конкурентоспроможності продукції українських виробників на міжнародному ринку.

Центром сертифікації «Халяль» сертифікований ряд великих виробництв України, що випускають продукцію різних категорій, що зробило продукти харчування Халяль доступними для всіх мусульман України та інших країн.

Центр сертифікації «Халяль» є визнаним центром сертифікації всесвітньої індустрії Халяль. Високий рівень Центру сертифікації «Халяль» підтвердили акредитаційні органи зі світовою популярністю Малайзійський державний департамент по Ісламському розвитку JAKIM і Міжнародний Акредитаційний Центр ОАЕ EIAC.

Перейти на сайт «halal.ua»

Мечеті за адресами

Мечеті за адресами

🕋 Знайти КИБЛУ на мапі, за адресою

Виберіть місто/село:

Наші контакти

Духовне управління мусульман України:

Адреса: 04052, м.Київ, вул. Лук’янiвська, 46

Пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сайт: islamukraine.com.ua

Секретаріат ДУМУ:

Телефони:

+38(044)597-20-20,

+38(068)597-20-20,

+38(095)597-20-20,

+38(093)597-20-20.

Секретаріат ДУМУ у мессенджерах:

Telegram / Whatsapp / Viber:

Тел: +38(050)846-16-81.

Відділ медіа / Прес-служба:

Тел: +38(095)685-98-50.


Ми на мапi «Google map»

Міжнародні відносини

Міжнародні відносини

Духовне управління мусульман України приділяє особливу увагу збереженню і розвитку культурної спадщини ісламського світу. Міжнародна діяльність ДУМУ добре відома не тільки в Україні, а й за кордоном. Представники Духовного управління беруть участь в регіональних, всеукраїнських та міжнародних конференціях, семінарах, круглих столах, зустрічах і самітах, зокрема в США, Азербайджані, Казахстані, Киргизстані, Узбекистані, Таджикистані, Палестині, Туреччині, Македонії, Косово, Бельгії, Індонезії , Малайзії, Індії, Катарі, ПАР, Мавританії, Сенегалі, Єгипті та інших країнах.

Духовне управління мусульман України має давні дружні зв’язки з муфтіями країн СНД, зарубіжними ісламськими організаціями та навчальними закладами, міністерствами релігії арабських та  інших мусульманських країн, лідерами багатьох держав.

В Україні ДУМУ активно співпрацює з посольствами різних країн, як мусульманських, так і немусульманських, а також з національними діаспорами і культурними центрами різних народів. Постійним партнером Духовного управління мусульман України є Всеукраїнський культурний центр тюркомовних і східних народів.

Діяльність Духовного управління мусульман України спрямована не тільки на забезпечення інтересів мусульман України, а й на розвиток всього багатонаціонального і поліконфесійного українського суспільства.

Дочірні категорії

Виберіть свою мову