Виберіть свою мову

Новини ДУМУ

Усі публікації новин пов'язані з ДУМУ

В Одесі відбувся урочистий початок будівництва мечеті. Фоторепортаж



3 вересня в Одесі на місці, де раніше знаходився молитовний будинок мусульманської громади, почалося будівництво нової Соборної мечеті. Захід мав урочистий характер і проходив за участю Муфтія України, представників державної влади та дипломатичного корпусу. Дана подія - історична не тільки для мусульман Одеси, але і всієї України.

Також в цей день на місці будівництва була закладена «Капсула часу» з посланням для майбутніх поколінь. У ній мусульмани, які живуть зараз, просять у своїх нащадків «зберегти і примножити те, що ми вам залишаємо».

Мусульманська громада Одеси - одна з найчисленніших в Україні і при цьому вона більш 20 років не мала культової споруди, яка могла б повністю забезпечити комфортну реалізацію релігійних потреб.

За словами імама міста шейха Ільяса Умарова, будівництво планують закінчити протягом двох років, після чого мечеть буде відкрита не тільки для вірян, а й для туристів та інших городян.

«Мечеть стане духовним і просвітницьким центром Одеси, місцем миру і добра. І наші двері відкриті для всіх, хто хоче познайомитись з релігією всіх Пророків» - каже він.


Виберіть свою мову