Виберіть свою мову

Новини ДУМУ

Усі публікації новин пов'язані з ДУМУ

У Київській соборній мечеті «ар-Рахма» триває курс із поглибленого вивчення мінімальних релігійних знань

У рамках курсу проводяться лекції за темою «Піст», знання з якої є обовʼязковими для кожного мусульманина. Лекції проводить імам мечеті – шейх Хасан Ахатов. 

Тижневий проєкт «Дні культури Ісламу в Сумах» 

4-8 березня мусульманська релігійна громада міста Суми провела низку заходів у рамках тижневого проєкту «Дні культури Ісламу в Сумах». До проєкту долучилося чимало представників органів влади, навчальних закладів та закладів культури міста Суми, а також гості та жителі міста. 

11-го березня в Полтавській мечеті відбувся перший Іфтар

Мусульмани разом відкрили Піст, а після вечері провели Таравіх-Намаз священного місяця Рамадан.

Просимо Бога дарувати нам більше сил та можливостей, щоб провести цей благословенний місяць найкращим чином.


У мусульманських громадах Полтави, Миколаєва та Черкас провели захід до Дня пам'яті жертв Ходжалинської трагедії в Азербайджані

26 лютого 1992 року збройними формуваннями було здійснено масове вбивство цивільних осіб азербайджанського міста Ходжали. Традиційно на релігійному зібранні віряни читали Священний Кур`ан і ду'а на користь загиблих мусульман.

У Київській соборній мечеті «ар-Рахма» провели іфтар і захід до Дня памʼяті жертв Ходжалинської трагедії 

Захід пройшов за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки. Такі зустрічі важливі для нас обʼєднанням багатонаціональної мусульманської громади навколо взаємодопомоги та підтримки.

24 лютого у Київській соборній мечеті «ар-Рахма» відбувся захід, присвячений події ночі середини місяця Шаʼбан

Традиційно віряни зібралися у стінах мечеті, щоб провести цю прекрасну ніч із користю: читали суру Ясін 41 раз, робили дуʼа та вихваляли Єдиного Творця.

У мусульманських громадах Черкас і Полтави вшанували пам'ять постраждалих від геноциду вайнахів

23-го лютого відбулася 80-та річниця трагічної дати – початку переселення й геноциду чеченців та інгушів. Таких страшних подій в історії мусульманських народів – безліч.

Виберіть свою мову