Виберіть свою мову

Новини ДУМУ

Усі публікації новин пов'язані з ДУМУ

Як проходить Мавлід в Україні



Мусульманська громада України продовжує відзначати народження останнього Пророка.

Протягом місяця Рабіуль-Авваль не лише в мечетях, але й по домівках вірян у сімейному колі відбуваються зібрання, присвячені останньому Божому Посланці.

На традиційні заходи вплинула епідеміологічна ситуація в Україні, тому у громадах багатьох міст замість пишних урочистостей мусульмани організували кілька невеликих зустрічей з зікрами, салаватом, читанням Кура’ну та мавліду.

«В місяць народження Пророка ми не можемо не згадати про нього. Ми намагаємося прищеплювати любов до Божого Посланця своїм дітям  та нагадуємо собі про його високу культуру, щоб брати з Пророка приклад» - говорять організатори урочистостей у Києві.

Для того, щоб мусульмани, які знаходяться в червоній зоні карантину, також змогли відчути  атмосферу Мавлід Шаріф, Духовне управління мусульман України організувало пряму трансляцію офіційного заходу в мечеті «Ар-Рахма», а також підготувало низку відео матеріалів про Пророка Мухаммада, мир йому,  нашидів та віршів.

В другій половині місяця Рабіуль-Авваль на вірян також чекають багато приємних сюрпризів від Духовного управління мусульман України.


Виберіть свою мову